Northmark - Craftsmanship in Wood

Sheringham East Signal Box Staircase and Landing

The North Norfolk Railway approached me to produce an entire new staircase and landing for the Sheringham East signal box (an original Midland & Great Northern style (M & GN)), subsequent to the one I had already produced for the signal box at Holt. This was to be as close to the original design as possible. As the box currently only had part of the original staircase and landing, reference had to be made back to black and white photographs showing the signal box with its original staircase from the 1950's / 60's.

Recreating specific M & GN details such as the cast iron tread nosings and newel post ends was essential to recreate an accurate representation of the original. The images show the build from the workshop to installation, and although the staircase and landing awaits full decoration the quality and beauty of the Southern Douglas Fir timber can be seen.